Nordsjöfisk

Sortiment

fish.jpeg

Vårt Sortiment

 

Vi har ett sortiment som gör oss ledande och bäst. Det är stort, brett och helt outstanding! Nyfångad fisk, odlad eller vild, handfilead eller som hel! Skaldjur - råa, kokta, rökta eller frysta. Musslor, ostron, hummer, räkor, kräftor och våra fantastiska färska pilgrimsmusslor. Frysta produkter är ett komplement till det färska, här finns tusen och en olika produkter. 

Rom, tång, sjögräs, hummerskal, sushifisk och allt annat som havet och sjöarna har att erbjuda. Vill ni ha rökta produkter såsom makrill och lax eller inlagd sill, kaviar, räkor eller kräftstjärtar i lake så kan vi stolt presentera vårt utbud!

Skrolla ner så får ni ta del av några av de produkter som vi är extra stolta över!

 

 

Kalixlöjrom

 
IMG_2041.jpg

Bottenvikens guld

 

Vi har all världens rom, men mest stolta är vi över vår Kalixlöjrom, Bottenvikens egna guld! Kalixlöjromen är så unik och värd att uppmärksamma och sprida kunskapen om. Detta lilla röda guldkorn kommer från Siklöjan. Siklöjan är en laxfisk som är så känslig för salthalten i vattnet att den bara producerar löjrommen när halterna är helt perfekta för lek.

Tack vare de stora mängder sötvatten som Torne, Kalix, Lule & Pite älv avger till Bottenviken, skapas förutsättningen för Siklöjan att ha sin unika växtplats.

Vår underbara Kalixrom kommer från Bröderna Persson i Piteå och har njutits av både kungahuset och Nobellgäster.

PILGRIMSMUSSLAN

 
IMG_2007.jpg

Handplockade delikatesser

 

Det finns en historia bakom detta vackra konstverk, en historia som sträcker sig tillbaka till Jesus och hans lärjungar. Namnet Pilgrimsmussla är en symbol för aposteln Jakob som i sin tur är en symbol för pilgrimer som vallfärdar till hans grav. Aposteln Jakob var den förste av apostlarna att lida martyrdöden och hans grav finns i Santiago De Compostoela i Spanien. Till saken hör att det är just här som de vilda kammusslorna förekommer, i Medelhavet utanför De Compostoela.

Utanför Norges kust finns de Pilgrimsmusslor, eller Kammusslor som de egentligen heter i Sverige, som vi har valt att ha i vårt sortiment. Dessa är handplockade av dykare för att göra mindre åverkan på miljön. Bara att ha detta i vetskap, att en dykare plockat upp dem för hand när man tillagar och serverar dem, förhöjer hela känslan av att känna sig utvald! Storleken på kammusslorna, som tillhör stammen blötdjur, är vanligtvis 10-15 cm. Det vita köttet i musslan är djurets muskel.

 

ODLAD PIGGVAR

piggvar.jpg

Piggvaren

 

Piggvaren är en av våra finaste matfiskar. Det vita fasta köttet är en delikatess som är svår att motstå. Godare fisk till färskpotatis, skirat smör och nyriven pepparrot hittar du inte!

Vild piggvar är relativt sällsynt. Vi på Nordsjöfisk har därför valt att i största möjliga mån sälja norsk odlad piggvar från Stolt Sea Farm. Fisken odlas i bassänger som värms upp av

överskottsvärme från ett lokalt smältverk. Odlingen gör att man kan producera ägg hela året och det blir ett jämt flöde av nya fiskar.

Piggvaren på bilden är två månader gammal och skall strax flyttas från yngelanläggningen till en större utomhustank. Det tar 26-30 månader för piggvaren att nå en vikt på 1,5 kg - 2 kg. Det är just denna storlek som vi säljer mest av