Nordsjöfisk

VÄLKOMMEN TILL NORDSJÖFISK

 

Färsk fisk är vår specialitet. Det har det varit sedan 1949 då Nordsjöfisk grundades. Vi är rikstäckande och vi erbjuder fullt sortiment inom fisk och skaldjur. Vi vänder oss till alla typer av verksamheter som uppskattar vår kvalitet, vårt hantverk och vår service.

Våra kunder sträcker sig från några av Sveriges bästa restauranger till mindre lokala fiskhandlare. Oavsett så tar vi vår roll på största allvar när det gäller att vara en långsiktig partner med fokus på kvalitet i alla led.

Våra inköpare är ständigt på jakt efter den bästa råvaran. Med fingertoppskänsla ser de till att varje dag köpa in det som håller hösta möjliga kvalitet baserat på säsong och dag. Detta görs i nära samarbete med våra säljare, som på så vis alltid kan känna sig trygga när de pratar med våra kunder.

Vi har en helt egen produktion som bereder allt för hand och packar allt med stor noggrannhet och omsorg. Detta är sista ledet av god kvalitet innan vi levererar till våra kunder över hela Sverige.

Vi vill påstå att vi kan fisk och är väldigt stolta över det. Välkommen till oss på Nordsjöfisk!

VÅRT HAV NORDSJÖN

blicka ut över de karga klipporna längs med kusten. Ingen dag är den andra lik. När solen går upp, ligger havet som en spegel, man tar ett djupt andetag, så obeskrivligt vackert. För att några timmar senare, bara genom ett blinkande, möta motsatsen till det lugna och fridfulla skådespelet.

Det är ingen slump att de bästa och största fiskelägen i Sverige utgörs av fiskeföretag med hemmahamnar i Fiskebäck, Rörö, Fotö, Hönö och Donsö.  Alla hamnar ligger ett stenkast från våra lokaler och hämtar sin fångst från Nordsjön och längs med västkusten. Tänk att varje dag få

Nordsjofisk.jpg

Fisk och skaldjur är fantastiska råvaror! Det är gott, nyttigt och dessutom sägs man bli lite extra smart av fisk..

All fisk är emellertid inte lämplig att fånga och äta. Flera fiskarter är idag utrotningshotade och dessa måste således få vara ifred för att i lugn och ro kunna reproducera sig och långsiktigt överleva.

I vårt sortiment finns det produkter för alla sammanhang. Ofta finns det ett odlat alternativ till det vilda, eller samma fiskart fast från en annan fångstzon. Här hjälper vi till att guida rätt.

Vi tror på att välja fisk efter säsong. När det finns som mest av en viss art, håller den oftast högst kvalitet. Dessutom till ett rimligt pris. Också här guidar vi er rätt, så att slutresultatet på tallriken håller högsta möjliga kvalitet. Prata med oss innan nästa meny planeras, så säkerställer vi allt detta tillsammans.

Vi har också ett stort utbud av MSC- och KRAV-certifierade varor. Dessa kan, året runt, säljas och ätas med en "bra magkänsla", allt för att våra barn och barnbarn också skall få möjligheten att äta färsk fisk från våra hav.

 

IMG_1905.jpg

KRAV

Fisk och skaldjur får KRAV-märkas om den fiskas från hållbara bestånd, med miljöanpassade fartyg och med redskap som minimerar miljöpåverkan samt där full spårbarhet kan garanteras. Även odlad fisk och skaldjur kan KRAV-märkas om de odlas på ett miljömässigt bra sätt. KRAV är en svensk miljömärkning av svenska produkter.

Nordsjöfisks certifieringskod är: SE-EKO-01/Kiwa

 

MSC & ASC

MSC -Marine Stewardship Councils- är en internationell miljömärkning av vildfångad fisk och skaldjur. Fokus är framförallt på att bestånden är hållbara för det aktuella fisket samt att full spårbarhet kan garanteras.

ASC - Aquaculture Stewardship Councils- är motsvarande internationella miljömärkning för fisk och skaldjur som odlats. Viktiga kriterier är att fodret som fisken matas med är hållbart fiskat och att vattnet som släpps ut från odlingarna har renats.

MSC- & ASC-märkt fisk och skaldjur som säljs i Sverige kan komma från hela världen.

Nordsjöfisks certifieringskoder är: MSC-C-53418 C-KIW-SE-0036 & ASC-C-00421

 

IP-LIVSMEDEL

IP är en standard för kvalitetssäkrad produktion av livsmedel. Certifieringen skall garantera livsmedelssäkerhet, spårbarhet och redlighet i en vidare utsträckning än vad lagen kräver.

IMG_1278-2.jpg